Donacija kompanije Sunoko bolnici u Sremskoj Mitrovici

15.10.2019. | Vesti i saopštenja
Donacija kompanije Sunoko bolnici u Sremskoj Mitrovici

BEOGRAD, 15.10.2019. godine – Kompanija Sunoko, članica MK Group donirala je novčana sredstva opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici za nabavljanje servera za bazu podataka i na taj način pomogla neometano funkcionisanje ove ustanove koja pruža usluge zdravstvene zaštite za 350.000 stanovnika regiona Srema.
Tom prilikom direktor kompanije Slobodan Koštić, rekao je da je kompanija Sunoko kako kroz svoje svakodnevno poslovanje, tako i kroz različito društveno odgovorne aktivnosti strateški posvećena razvoju vojvođanskih regija u kojima posluje, i dodao: „Ovom donacijom želimo da pomognemo da žitelji Srema, među kojima su naše kolege iz proizvodnog centra u Pećincima i njihove porodice, imaju moderne zdravstvene ustanove koje će im pružati adekvatnu pomoć.“
Direktor opšte bolnice Živko Vrcelj zahvalio se i istakao da je rad servera od presudnog značaja za dalje funkcionisanje, kako u samoj ustanovi, tako i u komunikaciji sa ostalim nivoima zdravstvenog sistema. „Podrška kompanije Sunoko, ne ogleda se samo u omogućavanju neometanog svakodnevnog poslovanja bolnice, već i stvaranju dobre osnove za naše sledeće digitalne korake kroz pridruživanje jedinstvenom informacionom zdravstvenom sistemu Republike Srbije, čime ćemo povećati kvalitet usluga za naše pacijente,“ dodao je Vrcelj.
Kompanija Sunoko, koja posluje u okviru MK Group, dugogodišnji lider u proizvodnji šećera, je samo u poslednjih godinu dana uložila više od 3 miliona dinara u razvoj lokalne zajednice – od donacija računarske opreme, do ulaganja u razvoj saobraćajne infrastrukture u Sremu.
Kompanija MK Group posvećena je poboljšanju uslova dijagnostikovanja, lečenja i nege u okviru našeg zdravstvenog sistema. Upravo zbog toga je i jedan od osnivača fondacije “Magnet za ljubav”, na čiju inicijativu je sakupljeno 400.000 evra za kupovinu prateće opreme za Dečiju bolnicu u Novom Sadu. Kompanija Carnex, takođe članica MK Grupe, obezbedila je sredstva u vrednosti od 70.000 evra za izgradnju i opremanje operacione sale za carski rez na porodiljskom odeljenju opšte bolnice Vrbas.
Samo u poslednjih pet godina poslovanja, MK Group je sprovela 500 društveno odgovornih projekata kroz koje je donirano četiri miliona evra.