Sunoko donirao paletu prozvoda za Banku hrane Beograd

27.04.2017. | Vesti i saopštenja
Sunoko donirao paletu prozvoda za Banku hrane Beograd

BEOGRAD, 12.04.2017.Kompanija Sunoko jeu okviru velike humanitarne akcije Banke hrane Beograd „Pomažemo zajedno“, a povodom predstojećih uskršnjih praznika, donirala svoje prehrambrene proizvode.

U ime kompanije donaciju od 864 doypack pakovanja Sunoko kristal šećera uručio je direktor prodaje te kompanije Slobodan Košutić.

„Kompanija Sunoko prepoznaje važnost društveno odgovornog poslovanja i stoga se rado odazvala pozivu da učestvuje u ovakvom vidu akcije. Godinama nastojimo da budemo odgovoran i pouzdan partner u zajednici u kojoj žive i rade naši zaposleni, krajnji potrošači i saradnici, te često realizujemo humanitarne, sponzorske i donatorske aktivnosti“, izjavio je tom prilikom Košutić.

U okviru humanitarne akcije prikupljeno je sedam tona osnovnih životnih namirnica, što predstavlja rekordnu jednokratnu donaciju Banci hrane Beograd, otkad ta organizacija postoji u Srbiji.

Humanitarna akcija „Pomažemo zajedno“ organizovana je u Distributivnom centru kompanije Delez u Staroj Pazovi gdje je i svečano uručena ova velika donacija.

Sunoko je dugogodišnji lider u proizvodnji šećera u Srbiji, koji poseduje više od polovine proizvodnog i skladišnog kapaciteta i čini više od 75 odsto njene ukupne proizvodnje. Kompanija je danas prepoznata kao najefikasniji proizvođač šećera u jugoistočnoj Evropi, koji na godišnjem nivou proizvede oko 400.000 tona šećera, 125.000 tona repinog rezanca i 130.000 tona melase.