Sunoko nosilac žiga Čuvarkuća za 8 prozvoda

22.10.2020. | Vesti i saopštenja
Sunoko nosilac žiga Čuvarkuća za 8 prozvoda

21.10.2020. Novi Sad – Privredna komora Srbije pokrenula projekat „Stvarano u Srbiji“ i kreirala oznaku „Čuvarkuća“ kako bi pružila podršku domaćim proizvodima i proizvođačima, ali i edukovala potrošače o važnosti kupovine tih proizvoda, kao i o njihovom visokom kvalitetu i domaćem poreklu.
Kako je objavila Privredna komora Srbije, pravo na žig Čuvarkuća, kao potvrdu kvaliteta i vrednosti stvorene u Srbiji, Savet za odlučivanje o pravu korišćenja kolektivnog žiga, potvrdio je za 8 proizvoda kompanije Sunoko.
„Kompanija Sunoko je prepoznata kao najefikasniji proizvođač šećera u jugoistočnoj Evropi, a žig Čuvarkuća je još jedna od potvrda kvaliteta našeg šećera. Dugogodišnji uspeh firme ne bi bio moguć bez zaposlenih i njihovog truda i zalaganja, što potvrđuje i ovo priznanje”, istako je Slobodan Košutić, direktor kompanije Sunoko.
Iz Privredne komore Srbije ističu da je važno što su prve čuvarkuće ovog sektora proizvodi renomiranih kompanija, sa dugom tradicijom na domaćem tržištu. Domaćim proizvodima znak „Čuvarkuća“ daje potvrdu da imaju natprosečan kvalitetan, na nivou ili iznad uvoznih proizvoda iz date kategorije.