Ekologija

Vođeni vizijom da budemo lider u proizvodnji i snabdevanju šećerom u regionu i među vodećim proizvođačima šećera u Evropi, kontinuirano rastemo u svim segmentima poslovanja. Prepoznajemo najveća dostignuća svog rada u negovanju korporativne misije, proizvodeći šećer najvišeg kvaliteta pod najoptimalnijim uslovima proizvodnje, istovremeno brinući o potrebama potrošača, bezbednosti i zdravlju zaposlenih, održivom razvoju i životnoj sredini.

Sa svoje tri fabrike šećera u Vrbasu, Pećincima i Kovačici najveći smo domaći proizvođač i izvoznik šećera.

Snabdevamo šećerom veliki deo domaće i inostrane prehrambene i konditorske industrije, veliki broj veletrgovina i domaćinstava.

Kao odgovoran subjekt na domaćem tržištu proizvodnje šećera, neprestano težimo da obezbedimo stabilno i održivo snabdevanje povezanih industrija i najširih potrošača najslađom osnovnom namirnicom, šećerom.

Kompanija Sunoko je ekološki odgovorna kompanija koja sve poslovne aktivnosti obavlja u skladu sa misijom očuvanja zdravog životnog okruženja vodeći računa o očuvanju kvaliteta vazduha, vode, zemljišta i raspoloživih prirodnih resursa.

Verujemo da su održivi razvoj, zdrava životna sredina i bezbedni uslovi rada podsticaj koji nas konstantno vodi u misiju da našim radom doprinesemo podizanju nivoa svesti svih zaposlenih o očuvanju prirodnih resursa ali i uticanje na svest šireg okruženja. To postižemo kroz informisanje javnosti o značajnim ekološkim aktivnostima i bezbednom radu, stimulišući održivi razvoj poljoprivredne proizvodnje šećerne repe, ali i investicijama u najseveremeniju tehnologiju.

U protekloj deceniji u proizvodnim centrima Pećinci, Kovačica i Vrbas, u cilju zaštite životne sredine, poboljšanja bezbednosti i zdravlja na radu i kvaliteta proizvoda, povećanja kapaciteta i smanjenja troškova, investirano je blizu 30 miliona evra.

Kompanija Sunoko, se od trenutka osnivanja opredelila za očuvanje životne sredine, bezbednosti i zdravlja na radu i tim putem će i dalje ići. Nadamo se da će i drugi shvatiti važnost ovog pravca i da u skorijoj budućnosti nećemo biti usamljeni u toj misiji, već da ćemo imati nove, dobre i vredne “zelene” saputnike.