Svi recepti

Američka pita od bundeve sa cimetom

Sastojci:

200 Sunoko šećera

400g brašna

250g maslaca

3 jajeta

900 g bundeve

200 ml pavlake

cimet po ukusu

vanila po ukusu

so

Priprema:
Prosejte brašno i so u duboku posudu, dodajte maslac i mešajte dok se ne pretvori u mrvice. Zatim dodajte blago umućeno jaje i mesite testo, uvijte u foliju i stavite u frižider da odstoji 50 minuta. Očistite bundevu, isecite na kockice. Stavite u tiganj, dodajte malo vode i ostavite da se krčka, dok ne omekša, i tečnost ne ispari potpuno. Pasirajte da postane pire. Razvijte testo u niskoj okrugloj posudi za pečenje blago posutoj brašnom. Nakon toga odozgo stavite papir za pečenje i nešto teško, da pritiska sredinu, da se ispeče dobro. Pecite 15 minuta na 190 stepeni. Stavite bundevu u posudu, dodajte dva jaja, šećer, pavlaku, začine i so i dobro promešajte. Smesa se ulije u pečeno testo. Pecite 50-55 minuta na 180 stepeni.