Svi recepti

Bakin kolač

Sastojci: 1 kg brašna 30 g kvasca 25 g Sunoko šećera 1250 ml mlake vode 250 g nemasnog mleka u prahu 10 g soli pola kašičice ekstrakta vanile ili kesica vanilinog šećera 400-500 g istopljenog putera 6-8 belanaca

Priprema:

Sipajte brašno u veću činiju. Napravite udubljenje u brašnu, dodajte kvasac i 250 ml mlake vode. Zatim dodajte smeđi šećer, mleko u prahu, ekstrakt vanile ili vanilin šećer i ostatak vode. Dobro umutite testo a zatim ga ostavite 20-30 minuta da naraste. Za to vreme istopite puter i ostavite ga da se malo ohladi. Dodajte istopljeni puter. Dobro izmešajte. Umutite belanca u sneg. Pažljivo dodajte u smesu dok se ravnomerno ne izmeša. Pecite u aparatu za bakin kolač. Poslužite ukrašeno šećerom u prahu, kuglom sladoleda, šlagom i voćem.