Svi recepti

Banana hleb

Sastojci:
  • 215g brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 60g oraha, propečenih i iseckanih
  • 3 veoma zrele banane
  • 120ml kisele pavlake (oko 2 pune kašike)
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 115g putera
  • 100g Sunoko šećera
  • 100g smeđeg Sunoko šećera
  • 2 jaja

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 °C. Obložite pleh papirom za pečenje. U manjoj posudi promešajte brašno, sodu bikarbonu, so i seckane orahe. U drugoj posudi pomešajte izgnječene banane, kiselu pavlaku i aromu vanile. U vangli miksajte puter dok ne posvetli i postane penast. Dodajte mu obe vrste Sunoko šećera i miksajte još 2-3 minuta. Dodajte jaja i još kratko izmiksajte da se sve sjedini. U masu od putera dodajte smesu banana i kisele pavlake, pa smesu brašna, sode bikarbone i soli, pa sve kratko miksajte, samo da se sastojci povežu. Sipajte testo u pripremljeni pleh, pa pecite 40-45 minuta. Pečen hleb ostavite u kalupu desetak minuta, pa ga lagano i pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.