Svi recepti
Banana hleb
- 215g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 60g oraha, propečenih i iseckanih
- 3 veoma zrele banane
- 120ml kisele pavlake (oko 2 pune kašike)
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 115g putera
- 100g Sunoko šećera
- 100g smeđeg Sunoko šećera
- 2 jaja
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 °C. Obložite pleh papirom za pečenje. U manjoj posudi promešajte brašno, sodu bikarbonu, so i seckane orahe. U drugoj posudi pomešajte izgnječene banane, kiselu pavlaku i aromu vanile. U vangli miksajte puter dok ne posvetli i postane penast. Dodajte mu obe vrste Sunoko šećera i miksajte još 2-3 minuta. Dodajte jaja i još kratko izmiksajte da se sve sjedini. U masu od putera dodajte smesu banana i kisele pavlake, pa smesu brašna, sode bikarbone i soli, pa sve kratko miksajte, samo da se sastojci povežu. Sipajte testo u pripremljeni pleh, pa pecite 40-45 minuta. Pečen hleb ostavite u kalupu desetak minuta, pa ga lagano i pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.