Svi recepti

Biskvitni rolat

Sastojci:
  • 5 jaja
  • 150g Sunoko šećera
  • 4 kašike ulja
  • ½ kašike praška za pecivo
  • 1 kesica vanil šećera
  • rendana korica limuna
  • teglica džema po želji

Priprema:
Belanca umutite sa Sunoko šećerom u čvrst sneg, dodajte žumanca i sve penasto umutite. Brašno i prašak za pecivo pomešajte pa dodajte u smesu od jaja, dodajte i ulje, rendanu koricu limuna i vanil šećer. Izjednačite smesu lagano je mešajući špatulom. Pleh od rerne obložite papirom, izlijte smesu i na 180 stepeni ispecite koru dok blago ne porumeni odozgo, meni je trebalo 10 minuta.

Pečenu koru urolajte u krpu i ohladite. Skinite papir i premažite džemom, urolajte i odozgo pospite prah šećerom.