Svi recepti
Biskvitni rolat
Sastojci:
- 5 jaja
- 150g Sunoko šećera
- 4 kašike ulja
- ½ kašike praška za pecivo
- 1 kesica vanil šećera
- rendana korica limuna
- teglica džema po želji
Priprema:
Belanca umutite sa Sunoko šećerom u čvrst sneg, dodajte žumanca i sve penasto umutite. Brašno i prašak za pecivo pomešajte pa dodajte u smesu od jaja, dodajte i ulje, rendanu koricu limuna i vanil šećer. Izjednačite smesu lagano je mešajući špatulom. Pleh od rerne obložite papirom, izlijte smesu i na 180 stepeni ispecite koru dok blago ne porumeni odozgo, meni je trebalo 10 minuta.
Pečenu koru urolajte u krpu i ohladite. Skinite papir i premažite džemom, urolajte i odozgo pospite prah šećerom.