Svi recepti

Boem kolač

Sastojci: Kora:
  • 10 belanaca
  • 10 kašika Sunoko šećera
  • 4 kašike brašna
  • 100g  čokolade u prahu
  • 200g mlevenih oraha
Krem:
  • 500 ml mleka
  • 10 kašika Sunoko šećera
  • 10 žumanaca
  • 4 kašike brašna
  • vanila po želji
  • 200g maslaca ili margarina
Glazura:
  • 100g crne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike mleka

Priprema:

Ulupati po 5 belanaca sa 5 kašika Sunoko šećera da se dobije jaka pena. Dodati 50g čokolade, 100 g mlevenih oraha i 2 kašike brašna. Sve lagano sjediniti i istresti u obložen veliki pleh od rerne  i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Peći između 15 minuta.

Možete mutiti i sve odjednom sastojke za koru pa podeliti na 2 dela.

Pečena oba biskvita ohladiti i preseći po širini, da se dobiju po dve manje kore i tako dobijete 4 korice veličine pola velike tepsije.

Umutiti Sunoko šećer, žumanca i brašno sa malo mleka, a ostatak mleka staviti na laganu vatru da provri. Zakuvati žumanca i uz stalno mešanje skuvati fil i ostaviti da se ohladi.

Ulupati maslac sobne temperature, pa mu dodati ohlađen krem i umutiti.

Između korica naneti fil, na svaku koru po 1/3 fila, sem na poslednju koja se ne maže. Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj čokoladu sa uljem i mlekom pa premazati kolač.