Svi recepti
Boem kolač
- 10 belanaca
- 10 kašika Sunoko šećera
- 4 kašike brašna
- 100g čokolade u prahu
- 200g mlevenih oraha
- 500 ml mleka
- 10 kašika Sunoko šećera
- 10 žumanaca
- 4 kašike brašna
- vanila po želji
- 200g maslaca ili margarina
- 100g crne čokolade
- 3 kašike ulja
- 2 kašike mleka
Priprema:
Ulupati po 5 belanaca sa 5 kašika Sunoko šećera da se dobije jaka pena. Dodati 50g čokolade, 100 g mlevenih oraha i 2 kašike brašna. Sve lagano sjediniti i istresti u obložen veliki pleh od rerne i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Peći između 15 minuta.
Možete mutiti i sve odjednom sastojke za koru pa podeliti na 2 dela.
Pečena oba biskvita ohladiti i preseći po širini, da se dobiju po dve manje kore i tako dobijete 4 korice veličine pola velike tepsije.
Umutiti Sunoko šećer, žumanca i brašno sa malo mleka, a ostatak mleka staviti na laganu vatru da provri. Zakuvati žumanca i uz stalno mešanje skuvati fil i ostaviti da se ohladi.
Ulupati maslac sobne temperature, pa mu dodati ohlađen krem i umutiti.
Između korica naneti fil, na svaku koru po 1/3 fila, sem na poslednju koja se ne maže. Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj čokoladu sa uljem i mlekom pa premazati kolač.