Svi recepti

Cafe latte sa bundevom

Sastojci:

  • 50g Sunoko šećera u prahu
  • 150g pirea od pečene bundeve
  • 2 kašičice meda
  • 400ml svežeg mleka
  • 250ml espresso kafe
  • 1 kašičica karanfilića
  • 200ml slatke pavlake
  • 1 štapić cimeta
  • Đumbir u prahu

Priprema:

Zagrejte pire od bundeve u posudi na ringli. Začinite ga oraščićem, karanfilićem, đumbirom u prahu. Dodajte med. Sačekajte da pire provri i dodajte sveže mleko. Kada se smesa zgusne, sklonite sa ringle. U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku sa Sunoko šećerom u prahu.

Servirajte late u visokoj čaši, stavljajući na dno smesu od bundeve, dopunite gotovim espressom i odozgo stavite umućenu slatku pavlaku, zatim pospite cimetom.