Svi recepti
Cafe latte sa bundevom
Sastojci:
- 50g Sunoko šećera u prahu
- 150g pirea od pečene bundeve
- 2 kašičice meda
- 400ml svežeg mleka
- 250ml espresso kafe
- 1 kašičica karanfilića
- 200ml slatke pavlake
- 1 štapić cimeta
- Đumbir u prahu
Priprema:
Zagrejte pire od bundeve u posudi na ringli. Začinite ga oraščićem, karanfilićem, đumbirom u prahu. Dodajte med. Sačekajte da pire provri i dodajte sveže mleko. Kada se smesa zgusne, sklonite sa ringle. U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku sa Sunoko šećerom u prahu.
Servirajte late u visokoj čaši, stavljajući na dno smesu od bundeve, dopunite gotovim espressom i odozgo stavite umućenu slatku pavlaku, zatim pospite cimetom.