Svi recepti

Cake Pops

Sastojci:

Za smesu:

  • 50 g Sunoko šećera u prahu
  • 200 g mlevenog keksa po želji
  • 100 mlevenih oraha, lešnika ili badema
  • 180 g nugat krema
  • 1 dl mleka ili soka po želji

Za glazuru:

  • 300 g čokolade (crne ili bele)
  • ulje po potrebi
  • boja za čokoladu

Priprema:

U posudu stavite mleveni keks, Sunoko šećer u prahu nugat krem i veći deo mleka ili soka, pa rukom mešajte da se sve lepo sjedini i po potrebi dolivajte po malo preostale tečnosti. Masa treba da je kompaktna. Ostavite je u frižideru  sat vremena, a potom kašikom za sladoled (il običnom) uzimajte po malo smese i navlaženim rukama oblikujte kuglice. Oblikovane kuglice stavite još pola sata na hlađenje.

U međuvremenu u sudu na pari rastopite čokoladu. Dodajte par kašika ulja – za crnu je dovoljno 1 kašika na 100 g, a za istu količinu bele dodajte malo više jer će nakon dodavanja gel boje (ako nemate specijalne boje za čokoladu) ona malo da se zgusne. Bitno je da čokoladu rastapate polagano i da ulje dodajete postepeno kako biste postigli željenu gustinu preliva – da ne bude ni pregust ni previše redak.

Izvadite kuglice iz frižidera, štapić prvo uronite malo u čokoladu pa ga zabodite u kuglicu. Kad ste ih sve poboli vratite ponovo  na hlađenje..
Izvadite ponovo iz frižidera, svaku kuglicu uronite u čokoladu. Zavrtite rukom štapić i ocedite višak čokolade iznad suda , pospite mrvice po čokoladi.