Svi recepti

Čizkejk od borovnice

Sastojci: 400g keksa 200g istopljenog maslaca 200g maskarpone sira 200ml pavlake za kuvanje 150g Sunoko šećera 1 štapić vanile 1 kesica želatina Glazura: 1 teglica slatkog od borovnice

Priprema:
Keks namrviti i pomešati sa istopljenim maslacem. Razviti u kalup i ostaviti da odstoji u frižideru. Za to vreme spremiti krem za čizkejk. Maskarpone umutiti sa Sunoko šećerom i vanilom, nakon toga dodati umućenu pavlaku. Rastvoriti želatin i dodati ga u smesu. Preko kore naneti fil i ostaviti u frižideru na nekoliko sati. Dve kašike želatina izdvojiti sa strane. Napraviti glazuru. Jednu teglu slatkog, umutiti sa vodom i preostalim želatinom. Premazati čizkejk i odozgo ređati voće po želji. Staviti u frižider na dva sata.