Svi recepti
Čizkejk od borovnice
Sastojci:
400g keksa
200g istopljenog maslaca
200g maskarpone sira
200ml pavlake za kuvanje
150g Sunoko šećera
1 štapić vanile
1 kesica želatina
Glazura:
1 teglica slatkog od borovnice
Priprema:
Keks namrviti i pomešati sa istopljenim maslacem. Razviti u kalup i ostaviti da odstoji u frižideru. Za to vreme spremiti krem za čizkejk. Maskarpone umutiti sa Sunoko šećerom i vanilom, nakon toga dodati umućenu pavlaku. Rastvoriti želatin i dodati ga u smesu. Preko kore naneti fil i ostaviti u frižideru na nekoliko sati. Dve kašike želatina izdvojiti sa strane. Napraviti glazuru. Jednu teglu slatkog, umutiti sa vodom i preostalim želatinom. Premazati čizkejk i odozgo ređati voće po želji. Staviti u frižider na dva sata.