Svi recepti

Čizkejk od borovnice

Sastojci:

400g keksa

200g istopljenog maslaca

200g maskarpone sira

200ml pavlake za kuvanje

150g Sunoko šećera

1 štapić vanile

1 kesica želatina

Glazura:

1 teglica slatkog od borovnice

Priprema:
Keks namrviti i pomešati sa istopljenim maslacem. Razviti u kalup i ostaviti da odstoji u frižideru. Za to vreme spremiti krem za čizkejk. Maskarpone umutiti sa Sunoko šećerom i vanilom, nakon toga dodati umućenu pavlaku. Rastvoriti želatin i dodati ga u smesu. Preko kore naneti fil i ostaviti u frižideru na nekoliko sati. Dve kašike želatina izdvojiti sa strane. Napraviti glazuru. Jednu teglu slatkog, umutiti sa vodom i preostalim želatinom. Premazati čizkejk i odozgo ređati voće po želji. Staviti u frižider na dva sata.