Svi recepti

Čizkejk sa bundevom

Potrebno je:

2 šolje mlevenog keksa

3 kašike Sunoko smeđeg šećera

½ kašičice mlevenog cimeta

120 g otopljenog maslaca

 

Fil:

230 g krem sira

420 g pirea od kuvane bundeve

3 jajeta + 1 žumance

¼ šolje kisele pavlake

1 ½ Sunoko šolja šećera

½ kašičice mlevenog cimeta

1/8 kašičice rendanog muskatnog oraščića

1/8 kašičice karanfilića

2 kašike brašna

1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema

Zagrejte rernu na 170 C. U posudu srednje veličine stavite keks, Sunoko šećer i cimet. Dodajte maslac. Umesite, prebacite u posudu za pečenje i poravnajte. Pomešajte krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, Sunoko šećer i začine. Sve dobro promešajte. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Precite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata pre služenja.