Svi recepti

Čizkejk sa bundevom

Potrebno je: 2 šolje mlevenog keksa 3 kašike Sunoko smeđeg šećera ½ kašičice mlevenog cimeta 120 g otopljenog maslaca   Fil: 230 g krem sira 420 g pirea od kuvane bundeve 3 jajeta + 1 žumance ¼ šolje kisele pavlake 1 ½ Sunoko šolja šećera ½ kašičice mlevenog cimeta 1/8 kašičice rendanog muskatnog oraščića 1/8 kašičice karanfilića 2 kašike brašna 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema

Zagrejte rernu na 170 C. U posudu srednje veličine stavite keks, Sunoko šećer i cimet. Dodajte maslac. Umesite, prebacite u posudu za pečenje i poravnajte. Pomešajte krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, Sunoko šećer i začine. Sve dobro promešajte. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Precite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata pre služenja.