Svi recepti
Čizkejk sa bundevom
Potrebno je:
2 šolje mlevenog keksa
3 kašike Sunoko smeđeg šećera
½ kašičice mlevenog cimeta
120 g otopljenog maslaca
Fil:
230 g krem sira
420 g pirea od kuvane bundeve
3 jajeta + 1 žumance
¼ šolje kisele pavlake
1 ½ Sunoko šolja šećera
½ kašičice mlevenog cimeta
1/8 kašičice rendanog muskatnog oraščića
1/8 kašičice karanfilića
2 kašike brašna
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema
Zagrejte rernu na 170 C. U posudu srednje veličine stavite keks, Sunoko šećer i cimet. Dodajte maslac. Umesite, prebacite u posudu za pečenje i poravnajte. Pomešajte krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, Sunoko šećer i začine. Sve dobro promešajte. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Precite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata pre služenja.