Svi recepti

Čizkejk sa kakaom i bundevom

Potrebni sastojci

   
  • 500gr kuvane bundeve
  • 3 jaja
  • 220gr Sunoko smeđeg šećera
  • 500gr krem sira
  • 100gr maslaca
  • 3 vanile
  • 2 kašičice muskatnog oraščića
  • 1 supena kašika kakao praha
  • 1 kašičica cimeta
200gr čajnog keksa

Priprema:

Prethodno izvadite sastojke na sobnu temperaturu na oko 40 minuta. Sameljite keks i dodajte jednu kašičicu muskantog oraščića i kakaoa. Dodajte rastopljeni maslac i promešajte dobro smesu. U kalup napravite osnovu od keksa. Umutite krem sir sa Sunoko smeđim šećerom dok se potpuno ne rastvori. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon što se prethodno pomeša sa smesom. Bundevu ispasirajte, u nju dodajte vanilu, cimet i jednu kašičicu muskantnog oraščića. Dodajte i pire u smesu od krem sira i lepo umutute pasatorom. Gotov krem sipajte preko osnove od keksa. Ugrejte rernu na 150 stepeni. Stavite kalup u dubok pleh i sipajte vodu do pola kalupa. Pecite čizkejk oko 70 minuta. Ostavite da se ohladi i stavite u frižider na oko jednu noć. Ukrasite po želji sa malim bundevama od fondana ili drugim ukrasom po želji.