Svi recepti

Čokoladna lazanja

Sastojci za donji sloj:
  • 300g kakao petit keksa
  • 100g otopljenog margarina
  • 100ml mleka
Srednji deo:
  • 200g krem sira
  • 50g Sunoko šećera u prahu
  • 200ml slatke pavlake
Čokoladni deo:
  • 2 kesice pudinga od čokolade bez kuvanja
  • 500ml mleka
Dekoracija:
  • 200ml slatke pavlake ili šlaga
  • rendana bela i crna čokolada, čoko kuglice

Priprema:

Mlevenom keksu dodati otopljeni margarin, pa dobro promešati. Dodati zatim mleko, pa opet dobro promešati. U pleh dimenzija 30x20cm ili približnih staviti masu za koru, pa utisnuti kašikom. Stavite obruč za torte na tacnu i onda napravite kolač, a obruč kasnije skinite. Kada utisnete keks kašikom odmah praviti beli deo. Krem sir pomešati sa Sunoko šećerom u prahu. Posebno umutiti slatku pavlaku. Pomešati krem sir i slatku pavlaku. Dobijenu masu premazati preko keks dela. Odmah praviti puding deo. Pomešati prašak za puding i mleko pa umutiti. Staviti svuda po malo pudinga i ravnomerno razvući. Za dekoraciju možete koristiti bilo šta, ja sam gore navela šta sam ja koristila. Apsolutno nije bitno, važno je da se vama dopada. Čokoladnu lazanju ohladiti pa poslužiti.