Svi recepti
Čokoladna lazanja
- 300g kakao petit keksa
- 100g otopljenog margarina
- 100ml mleka
- 200g krem sira
- 50g Sunoko šećera u prahu
- 200ml slatke pavlake
- 2 kesice pudinga od čokolade bez kuvanja
- 500ml mleka
- 200ml slatke pavlake ili šlaga
- rendana bela i crna čokolada, čoko kuglice
Priprema:
Mlevenom keksu dodati otopljeni margarin, pa dobro promešati. Dodati zatim mleko, pa opet dobro promešati. U pleh dimenzija 30x20cm ili približnih staviti masu za koru, pa utisnuti kašikom. Stavite obruč za torte na tacnu i onda napravite kolač, a obruč kasnije skinite. Kada utisnete keks kašikom odmah praviti beli deo. Krem sir pomešati sa Sunoko šećerom u prahu. Posebno umutiti slatku pavlaku. Pomešati krem sir i slatku pavlaku. Dobijenu masu premazati preko keks dela. Odmah praviti puding deo. Pomešati prašak za puding i mleko pa umutiti. Staviti svuda po malo pudinga i ravnomerno razvući. Za dekoraciju možete koristiti bilo šta, ja sam gore navela šta sam ja koristila. Apsolutno nije bitno, važno je da se vama dopada. Čokoladnu lazanju ohladiti pa poslužiti.