Svi recepti

Čokoladna pica

Sastojci:

Testo:

250g brašna

300g Sunoko šećera

85g kakao praha

175g putera

2 jaja

Fil:

250gr krem sira

200g Sunoko šećera

1 jaje

65g kakao praha

1 kašičica vanile

Toping

85g crne čokolade

85g bele čokolade

8-10 jagoda

15g badema

Priprema:
Pomešati brašno, Sunoko šećer i kakao. Dodati puter i izmešati. Dodati dva jaja i dobro izmešati i razvući. Pleh prekriti papirom za pečenje pa ga namazati i posuti brašnom. Staviti testo u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i peći 15 minuta. Pomešati sve sastojke za fil, napraviti ga i preliti gotovo testo. Ponovo vratiti u rernu i peći 10 minuta. Posle 10 minuta izvaditi picu iz rerne i posuti crnom i belom čokoladom. Vratiti u isključenu rernu da se čokoladice malo istope. Posle toga ići nožem napred-nazad preko belih i crnih komadića čokolade da dobijete išaranu picu. Razmestite komadiće višanja i badema i ostavite da se ohladi.