Svi recepti

Čokoladna pica

Sastojci: Testo: 250g brašna 300g Sunoko šećera 85g kakao praha 175g putera 2 jaja Fil: 250gr krem sira 200g Sunoko šećera 1 jaje 65g kakao praha 1 kašičica vanile Toping 85g crne čokolade 85g bele čokolade 8-10 jagoda 15g badema

Priprema:
Pomešati brašno, Sunoko šećer i kakao. Dodati puter i izmešati. Dodati dva jaja i dobro izmešati i razvući. Pleh prekriti papirom za pečenje pa ga namazati i posuti brašnom. Staviti testo u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i peći 15 minuta. Pomešati sve sastojke za fil, napraviti ga i preliti gotovo testo. Ponovo vratiti u rernu i peći 10 minuta. Posle 10 minuta izvaditi picu iz rerne i posuti crnom i belom čokoladom. Vratiti u isključenu rernu da se čokoladice malo istope. Posle toga ići nožem napred-nazad preko belih i crnih komadića čokolade da dobijete išaranu picu. Razmestite komadiće višanja i badema i ostavite da se ohladi.