Svi recepti
Čokoladne praline
Priprema:
Na pari otopiti 200g crne čokolade dok ne dostigne temperaturu od 45 stepeni. Skloniti sud sa vodene pare i u otopljenu čokoladu dodati još 100g. Mešati da se čokolada otopi i mešanjem ohladiti na temperaturu oko 28 stepeni. Kada dostigne željenu temperaturu vratiti na paru i mešati dok se čokolada ponovo ne zagreje. Napuniti kalupe čokoladom, a zatim skinuti višak. Ostaviti da se malo ohlade na sobnoj temperaturi, a onda prebaciti u frižider na par minuta. Pripremiti čokoladni fil. U odgovarajući sud sipati hladno mleko pa dodati jednu kesicu krem pudinga sa ukusom čokolade i kašiku Sunoko šećera. Mutiti mikserom pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, 3 minuta. Filom napuniti praline pa čokoladom zatvoriti dno pralina. Vratiti u frižider na 10 minuta.