Svi recepti
Čokoladni Ekleri
Vodu i maslac stavite da provri. Dodajte brašno i mešajte da se sve sjedini. Skloniti sa vatre i malo prohladite. Mikserom miksajte uz dodavanje jaja tako da dobijete mekšu smesu.
Stavite u poslastičarski kesu sa otvorom od 1 cm. Istiskujte valjčiće dužine oko 5-6 cm.
Pecite u zagrejanoj rerni na 250 °C prvih 10 minuta, a zatim smanjite na 200 °C i pecite još oko 10 minuta. Rernu u toku pečenja nemojte otvarati. U 150 ml mleka dodajte puding iz kesice. Promešajte da nema grumuljica. Ostatak mleka stavite sa šećerom da se kuva. Kada mleko provri dodajte mleko sa pudingom i skuvate fil. U vruć puding dodajte istopljenu čokoladu i miksajte da se fil ujednači i malo prohladi. Šlag izmiksajte sa mlekom i 3 pune kašike dodajte u čokoladni fil. Čokoladni fil ponovo izmiksajte. Eklere presecite i filujte čokoladnim filom, pa šlagom. Poklopite gornjom polovinom eklera. Eklere možete premazati čokoladom ili posuti Sunoko šećerom u prahu.