Svi recepti
Čokoladni kolač bez brašna
Sastojci:
- 150g crne čokolade
- 6 belanaca belance - 6 kom.
- 6 žumanaca
- 100g Sunoko šećera
- 2 kašike kakao praha
- prstohvat soli
- šećer u prahu
Priprema:
U dubokoj posudi umutiti žumanca u sneg sa prstohvatom soli.
Čokoladu rastopiti na pari. Umutiti Sunoko šećer i žumanca, a posle dodati i kakao. Rastopljenu čokoladu polako dodati u smesu i dobro umutiti. Dodati i belanca polako, uz pažljivo mešanje špatulom. Smesu sipati u kalup, prekriven papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 145 stepeni oko 45 minuta, dok kolač ne počne da se odlepljuje od zidova kalupa i da se steže u sredini. Ukrasiti sa šećerom u prahu.