Svi recepti

Čokoladni kolač bez brašna

Sastojci:

  • 150g  crne čokolade
  • 6 belanaca belance – 6 kom.
  • 6 žumanaca
  • 100g Sunoko šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu

Priprema:

U dubokoj posudi umutiti žumanca u sneg sa prstohvatom soli.

Čokoladu rastopiti na pari. Umutiti Sunoko šećer i žumanca, a posle dodati i kakao. Rastopljenu čokoladu polako dodati u smesu i dobro umutiti. Dodati i belanca polako, uz pažljivo mešanje špatulom. Smesu sipati u kalup, prekriven papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 145 stepeni oko 45 minuta, dok kolač ne počne da se odlepljuje od zidova kalupa i da se steže u sredini. Ukrasiti sa šećerom u prahu.