Svi recepti
Čokoladni kolač bez brašna
- 250 g crne čokolade
- 125 g maslaca
- 5 jaja
- 135 g Sunoko šećera
- 150 g cokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Crnu čokoladu i maslc istopite u mikrotalasnoj ili na pari. Prohladite 5-10 minuta pa dodajte 5 žumanaca. Promešajte.
Belancima dodajte prstohvat soli i mikserom mutite. Kada zapene dodajte postepeno Sunoko šećer. Umućena belanca, kašiku po kašiku, dodajte i čokoladni deo. Lagano mešajte da se smese sjedine i sipajte u kalup od koji ste prethodno podmazali ili pokrili papirom za pečenje. Kalup stavite na srednju rešetku, a na dnu rerne posudu sa vodom. Pecite 25 minuta na 180 °C.
Glazura: Čokoladu izlomite i prelijte vrućom slatkom pavlakom. Ostavite 5 minuta pa promešajte da se čokolada skroz istopi. U slučaju da je to potrebno, još malo sve zagrejte u mikrotalasnoj. Ostavite da se ohladi, 5-10 minuta, a zatim dodajte kiselu pavlaku. Promešajte da se smesa sjedini pa premažite kolač sa gornje strane. Dekorišite sezonskim voćem ili ostavite kako jeste. Možete poslužiti uz sladoled ili neki voćni preliv.