Svi recepti
Čokoladni kolač bez glutena
Priprema:
Ispeći orahe kratko u rerni, kako bi pojačali ukus. Nakon toga ih ohladiti. Promešati ih sa
brašnom u multipraktiku i samleti ih dok se ne dobiju krupne mrvice. Promešati čokoladu i
maslac u posudi i istopit ih u posudi na pari na slaboj vatri.
Mešati, dok smesa ne postane glatka. Posebno umutiti žumance sa polovinom Sunoko
šećera i vanilom oko 5 minuta. Posebno umutiti belanca sa pavlakom i preostalim Sunoko
šećerom u vazdušast sneg. Pomešati pažljivo čokoladnu smesu sa žumancima, a zatim
dodati belanca i brašno sa orasima. Sipati smesu u kalup prečnika 24 cm i peći u zagrejanoj
rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Ohladiti kolač, pre nego što se iseče.
Po želji, kolač možete preliti rastopljenom čokoladom ili posuti Sunoko šećerom u prahu.