Svi recepti
Čokoladni kolač sa vinom
Sastojci:
125g omekšanog maslaca
180g Sunoko smeđeg šećera
150g Sunoko šećera
3 jaja
1 pomorandža - narendana kora
250ml crvenog vina
200g brašna
60g kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
¼ kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
Preliv:
100g čokolade za kuvanje
1 kašičica ulja
2 kašičice mleka
Pripreme:
Zagrejati rernu na 180°C. Pleh za kuglof namazati maslacem i posuti kakaom u prahu. Izmešati brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Maslac umutiti sa Sunoko smeđim i kristal šećerom dok ne dobijete kremastu strukturu. Dodati jaja i koru od pomarandže. Dodati vino i polako dodavati smesu od brašna i umutiti u glatku smesu. Sipati u pleh i peći 40 minuta. Po želji politi glazurom, otopiti na pari oko 120g čokolade sa jednom kašičicom ulja i dve kašičice mleka, a zatim time preliti kolač.