Svi recepti

Čokoladni kolač sa vinom

Sastojci: 125g omekšanog maslaca 180g Sunoko smeđeg šećera 150g Sunoko šećera 3 jaja 1 pomorandža - narendana kora 250ml crvenog vina 200g brašna 60g kakao praha 1 kašičica praška za pecivo ¼ kašičice sode bikarbone prstohvat soli Preliv: 100g čokolade za kuvanje 1 kašičica ulja 2 kašičice mleka

Pripreme:
Zagrejati rernu na 180°C. Pleh za kuglof namazati maslacem i posuti kakaom u prahu. Izmešati brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Maslac umutiti sa Sunoko smeđim i kristal šećerom dok ne dobijete kremastu strukturu. Dodati jaja i koru od pomarandže. Dodati vino i polako dodavati smesu od brašna i umutiti u glatku smesu. Sipati u pleh i peći 40 minuta. Po želji politi glazurom, otopiti na pari oko 120g čokolade sa jednom kašičicom ulja i dve kašičice mleka, a zatim time preliti kolač.