Svi recepti

Čokoladni kolač sa vinom

Sastojci:

125g omekšanog maslaca

180g Sunoko smeđeg šećera

150g Sunoko šećera

3 jaja

1 pomorandža – narendana kora

250ml crvenog vina

200g brašna

60g kakao praha

1 kašičica praška za pecivo

¼ kašičice sode bikarbone

prstohvat soli

Preliv:

100g čokolade za kuvanje

1 kašičica ulja

2 kašičice mleka

Pripreme:
Zagrejati rernu na 180°C. Pleh za kuglof namazati maslacem i posuti kakaom u prahu. Izmešati brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Maslac umutiti sa Sunoko smeđim i kristal šećerom dok ne dobijete kremastu strukturu. Dodati jaja i koru od pomarandže. Dodati vino i polako dodavati smesu od brašna i umutiti u glatku smesu. Sipati u pleh i peći 40 minuta. Po želji politi glazurom, otopiti na pari oko 120g čokolade sa jednom kašičicom ulja i dve kašičice mleka, a zatim time preliti kolač.