Svi recepti

Čokoladni kolačići punjeni sladoledom

Sastojci 1/2 šolje Sunoko smeđeg šećera 1 pakovanje sladoleda od vanile, omekšanog 1/2 šolje margarina, omekšanog 1/2 male kašike ekstrakta vanile 1 kašika mleka 1 šolja brašna 1/4 male kašike soli 1 šolja čokoladnih mrvica 1/4 šolje kokosovog ulja

Priprema

U velikoj činiji pomešajte Sunoko šećer i omekšani puter, a zatim dodajte ekstrakt vanile i kašiku mleka. Promešajte sve dok se ne sjedine sastojci. Na kraju dodajte brašno i so i nastavite sa mešanjem dok ne dobijete smesu koja je teksture kao testo.

Dobijenu smesu stavite u manji pleh, u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Preko pospite čokoladne mrvice i utisnite ih u testo uz pomoć papira za pečenje ili nečeg drugog. Bitno je da ih svuda ima ravnomerno i da su u testu. Preko stavite otopljeni sladoled i ravnomerno rasporedite, preko celog testa. Stavite u zamrzivač preko noći ili dok se potpuno ne stegne.

Podignite smesu iz pleha, uz pomoć papira koji viri iz pleha, odnosno na kojem stoji i isecite je na jednake kockice.

U manjoj činiji istopite čokoladu na pari, zajedno sa kokosovim uljem, dok smesa ne postane potpuno tečna i homogena. Svaki komadić umačite u čokoladu i stavljajte na pleh. Kada završite, stavite kolačiće u zamrzivač na pola sata i servirajte ih nakon toga.

Verujemo da će se svi oduševiti ovom poslaticom. Ako vam je za oko zapalo živo testo, nemojte se brinuti jer je u maloj količini. Ako ipak želite da promenite to, možete umesto brašna staviti mleveni keks, uz pomoć kojeg možete napraviti sličnu teksturu. Bitno je samo da se sve stegne.