Svi recepti
Čokoladni mus a sosom od pomorandže:
Priprema: Za mus razdvojiti žumanca od belanaca. Izlomiti čokoladu pomoću velikog noža i istopiti je na pari. U jednoj činiji umutiti belanca sa 100 g šećera, u drugoj činijji umutiti slatku pavlaku, a u trećoj činiji žumanca i vanilin šećer.
Umešati istopljenu čokoladu u krem od žumanaca.
U dobijenu smesu pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku i, tek na kraju, polako umešati i umućena belanca. Pripremljeni mus staviti u frižider.
U međuvremenu, za sos od pomorandže, sipati sok u šerpicu, zagrejati ga i prokuvati sa preostalih 90 g šećera. Umešati liker i ostaviti sos da se prohladi.
Izmešati sos sa musom, sipati u čaše i ukrasiti kriškama pomorandže i kašičicom džema od šumskog voća.