Svi recepti

Čokoladni mus a sosom od pomorandže:

Sastojci:jaja 200 g crne čokolade 190 g Sunoko šećera 125 ml slatke pavlake 2 kesice vanilin šećera 1 pomorandža 200 ml sveže isceđenog soka od pomorandže 3 kašike likera od pomorandže 6 kašičica džema od ribizli (ili od nekog drugog bobičastog voća)

Priprema: Za mus razdvojiti žumanca od belanaca. Izlomiti čokoladu pomoću velikog noža i istopiti je na pari. U jednoj činiji umutiti belanca sa 100 g šećera, u drugoj činijji umutiti slatku pavlaku, a u trećoj činiji žumanca i vanilin šećer.

Umešati istopljenu čokoladu u krem od žumanaca.

U dobijenu smesu pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku i, tek na kraju, polako umešati i umućena belanca. Pripremljeni mus staviti u frižider.

U međuvremenu, za sos od pomorandže, sipati sok u šerpicu, zagrejati ga i prokuvati sa preostalih 90 g šećera. Umešati liker i ostaviti sos da se prohladi.

Izmešati sos sa musom, sipati u čaše i ukrasiti kriškama pomorandže i kašičicom džema od šumskog voća.