Svi recepti
Domaći kolači sa čia semenkama
- Integralno brašno
- Pšenično brašno
- 110ml kokosovog mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100g smeđeg Sunoko šećera
- 1 belance
- Prstohvat soli
- Sok od ¼ limuna
- 50g čia semena
Priprema:
U posudi pomešajte dve vrste brašna, čiju i prašak za pecivo. Posebno lagano umutite belance sa prstohvatom soli i u njih sipajte kokosovo mleko, sok od limuna i Sunoko šećer, mešajte dok se ne rastopi. Sipajte tečnu smesu u suvu i zamesite testo, sipajte dodatno integralnog brašna dok testo ne postane glatko i kompaktno. Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite tanku koru i isecite keksiće.
Poređajte ih na malo rastojanje jedan od drugog u pleh, obložen papirom za pečenje. Stavite na 185 stepeni na oko 15 minuta, ili dok ne porumene i dobiju boju.