Svi recepti

Domaći kolači sa čia semenkama

Sastojci:

  • Integralno brašno
  • Pšenično brašno
  • 110ml kokosovog mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100g smeđeg Sunoko šećera
  • 1 belance
  • Prstohvat soli
  • Sok od ¼ limuna
  • 50g čia semena

Priprema:

U posudi pomešajte dve vrste brašna, čiju i prašak za pecivo. Posebno lagano umutite belance sa prstohvatom soli i u njih sipajte kokosovo mleko, sok od limuna i Sunoko šećer, mešajte dok se ne rastopi. Sipajte tečnu smesu u suvu i zamesite testo, sipajte dodatno integralnog brašna dok testo ne postane glatko i kompaktno. Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite tanku koru i isecite keksiće.

Poređajte ih na malo rastojanje jedan od drugog u pleh, obložen papirom za pečenje. Stavite na 185 stepeni na oko 15 minuta, ili dok ne porumene i dobiju boju.