Svi recepti

Domaći Monte

Beli deo:

  • 1/2l mleka
  • 1 puding sa ukusom slatke pavlake
  • 4 kašike Sunoko šećera
  • 50 ili 100g bele čokolade
  • 200ml slatke pavlake

Tamni deo:

  • 1/2l mleka
  • 1 puding od čokolade
  • 4 kašike Sunoko šećera
  • 100g mlečne čokolade ili 50 gr tamne
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Razmutiti puding i Sunoko šećer u malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Za to vreme izlomiti čokoladu i pripremiti slatku pavlaku. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Dodati čokoladu, pa opet mešati dok se čokolada ne otopi.

Na kraju uliti slatku pavlaku i sve sjediniti. Masa je dosta tečna i tako i treba da bude.

Sipati u činijice tako što ih nagnete na jednu stranu. Sve što vam stoji otklopljeno stvara koricu jer se suši. Kada se prohlade, ne na toplo staviti poklopčić, bilo da je kesa ili folija, pa u frižider na hlađenje.