Svi recepti

Fadž-Brauni

Sastojci: 240g rastopljenog maslaca dve supene kašike ulja 200g Sunoko šećera 100g smeđeg Sunoko šećera četiri velika jaja supena kašika ekstrakta vanile prstohvat soli 130g brašna 120g kakaa 200g grubo iseckane čokolade

Priprema:
Zagrejati rernu na 175 stepeni. Namazati kalup komadićem maslaca i iseći papir za
pečenje tako da hvata malo i od ivica kalupa. Rastopljeni maslac i Sunoko šećer staviti u posudu. Dodati dve supene kašike ulja i dobro promešati žicom. Dodati jaja, jedno po jedno, mešati, sipati
vanilu i mešati dok se ne dobije glatka i svetla smesa.
Iznad posude postaviti veliku cediljku i prosejati brašno sa kakaom i solju. Mešati
špatulom. Smesa treba da bude teška, vlažna i tamna. Sipati smesu u kalup i ostaviti je sa
strane. Čokoladu iseći na velike kockice, ploče, i staviti odozgo, razbacano.
Peći na 175 stepeni oko 25-30 minuta pa poslužiti.