Svi recepti
Heljdina voćna pita
Vreme pripreme: 30 – 60 minuta
Sastojci:
- 500g heljdinih kora
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša Sunoko šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 5 jaja
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 kg jabuka
- 12-16 kašika mlevenih oraha
- 250g Sunoko šećera u prahu
Priprema:
Očistiti i izrendati jabuke. Umutiti 5 jaja sa čašom Sunoko šećera penasto. Dodati čašu jogurta, čašu ulja, čašu griza, 1 vanilin šećer i 1 prašak za pecivo. Ovom smesom mazati 3 kore i slagati jednu preko druge. Na početku treće kore posuti četvrtinu rendanih jabuka i 3-4 kašike mlevenih oraha. Tako napraviti četiri rolata. Peći na temperaturi 180-200 C stepeni 25-30 minuta. Kad se ohladi seći na kockice i posuti Sunoko šećerom u prahu u koga je umešan 1 vanilin šećer.