Svi recepti

Heljdina voćna pita

Vreme pripreme: 30 – 60 minuta

Sastojci:

  • 500g heljdinih kora
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša Sunoko šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša griza
  • 5 jaja
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kg jabuka
  • 12-16 kašika mlevenih oraha
  • 250g Sunoko šećera u prahu

Priprema:

Očistiti i izrendati jabuke. Umutiti 5 jaja sa čašom Sunoko šećera penasto. Dodati čašu jogurta, čašu ulja, čašu griza, 1 vanilin šećer i 1 prašak za pecivo. Ovom smesom mazati 3 kore i slagati jednu preko druge. Na početku treće kore posuti četvrtinu rendanih jabuka i 3-4 kašike mlevenih oraha. Tako napraviti četiri rolata. Peći na temperaturi 180-200 C stepeni 25-30 minuta. Kad se ohladi seći na kockice i posuti Sunoko šećerom u prahu u koga je umešan 1 vanilin šećer.