Svi recepti

Jalebi

Sastojci: šolja brašna 2 kašike gustina 2 kašičice suvog kvasca kašika Sunoko šečera 2 kašike ulja 2 kašike kiselog mleka 3/4 šolje tople vode kašićica cvetova od Žafrana šoljica Sunoko šećera 2 kašike soka od limuna  

Priprema:
Prvo izmešati brašno, gustin, Sunoko šećer i suvi kvasac.
Zatim dodati dve kašike kiselog mleka i dve kašike ulja.
Izmrviti u avan cvetove Žafranike u prah, dodati kašičicu vode da se rastvori a zatim to dodati u smesu.
3/4 šoljice tople vode dodati u sve to i izmiksati štapnim mikserom u glatku masu. Ostaviti da stoji pokriveno krpom 20 min, a za to vreme pripremiti šerbet i staviti ga da se kuva. Šerbet mora biti gotov pre početka prženja.
Smesu staviti u kesu za filovanje torti. U ulju za prženje dodati testo formirajući koncentrične krugove.
Kada porumene kao krofne izvaditi ih i stavljati direktno u šerbet oko 30 sekundi svaki komad.