Svi recepti
Jalebi
Sastojci:
šolja brašna
2 kašike gustina
2 kašičice suvog kvasca
kašika Sunoko šečera
2 kašike ulja
2 kašike kiselog mleka
3/4 šolje tople vode
kašićica cvetova od Žafrana
šoljica Sunoko šećera
2 kašike soka od limuna
Priprema:
Prvo izmešati brašno, gustin, Sunoko šećer i suvi kvasac.
Zatim dodati dve kašike kiselog mleka i dve kašike ulja.
Izmrviti u avan cvetove Žafranike u prah, dodati kašičicu vode da se rastvori a zatim to dodati u smesu.
3/4 šoljice tople vode dodati u sve to i izmiksati štapnim mikserom u glatku masu. Ostaviti da stoji pokriveno krpom 20 min, a za to vreme pripremiti šerbet i staviti ga da se kuva. Šerbet mora biti gotov pre početka prženja.
Smesu staviti u kesu za filovanje torti. U ulju za prženje dodati testo formirajući koncentrične krugove.
Kada porumene kao krofne izvaditi ih i stavljati direktno u šerbet oko 30 sekundi svaki komad.