Svi recepti

Jalebi

Sastojci:

šolja brašna

2 kašike gustina

2 kašičice suvog kvasca

kašika Sunoko šečera

2 kašike ulja

2 kašike kiselog mleka

3/4 šolje tople vode

kašićica cvetova od Žafrana

šoljica Sunoko šećera

2 kašike soka od limuna

 

Priprema:
Prvo izmešati brašno, gustin, Sunoko šećer i suvi kvasac.
Zatim dodati dve kašike kiselog mleka i dve kašike ulja.
Izmrviti u avan cvetove Žafranike u prah, dodati kašičicu vode da se rastvori a zatim to dodati u smesu.
3/4 šoljice tople vode dodati u sve to i izmiksati štapnim mikserom u glatku masu. Ostaviti da stoji pokriveno krpom 20 min, a za to vreme pripremiti šerbet i staviti ga da se kuva. Šerbet mora biti gotov pre početka prženja.
Smesu staviti u kesu za filovanje torti. U ulju za prženje dodati testo formirajući koncentrične krugove.
Kada porumene kao krofne izvaditi ih i stavljati direktno u šerbet oko 30 sekundi svaki komad.