Svi recepti
Jesenji užitak
Priprema:
Penasto umutiti žumanca sa šećerom i vodom postepeno dodavajući ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakaom i gustinom. Na kraju lagano umešati sneg od belanaca. Masu izliti u pleh i peći na 200C. Posle 15 minuta smanjiti temperaturu na 180C i peći još 10 minuta. Ispečenu koru ostaviti da se ohladi pa je preseći na dva dela. Jednu polovinu vratiti u pleh gde se kora pekla i preliti sa polovinom kuvane crne kafe. Za fil penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, brašnom i mlekom pa kuvati na pari stalno mešajući dok ne postane gusto. Maslac posebno penasto umutiti mikserom pa sjediniti sa ohlađenim filom. Prvu koru premazati filom i preko staviti drugu polovinu kore i preliti ostatkom kuvane kafe. Čokoladu i ulje rastopiti na pari i preliti preko kore. Ostaviti da se stegne pre sečenja.