Svi recepti

Kanoli sa pistaćima i čokoladom

Sastojci:
  • 450gr brašna tip 400
  • 250ml Sunoko šećera
  • 57gr masti (ili putera)
  • 2 žumanca
  • 200ml belog vina
Fil:
  • 700gr rikota sira
  • 170gr čokolade
  • ½ šolje Sunoko šećera u prahu
  • 1 ½ kašičica ekstrakta vanile
  • Narendana korica jedne narandže
Za umakanje:
  • 170-180gr čokolade
  • Naseckani, usitnjeni pistaći

Priprema:
Prvo napraviti “trubice”. Pomešati sve sastojke za trube da se formira testo. Ostaviti da ga odstoji bar četiri sata pre pripreme i prženja. Zagrejati ulje u šerpi da bude vrelo, pa ubacivati trubice da se peku. Potrebno je 3 do 4 minute da porumene. Vaditi ih iz ulja i ređati na papirne ubruse da se ocede. Kada se ohlade skinuti ih sa klaupa i ostaviti sa strane. Trubice prvo ukrasiti čokoladom i pistaćima. Čokoladu otopiti na pari, pa umočiti krajeve trubica prvo u čokoladu, pa u naseckane pistaće. Ostaviti neko vreme u frižideru da se stvrdnu. Pomešati sve sastojke za fil da se sjedine. Pre toga narendati čokoladu. Napuniti špricu (ili plastičnu vrećicu kojoj je odrezan vrh) filom, pa puniti trubice. Vratiti ih u frižider do služenja.