Svi recepti
Karamel kolač sa jabukama
- 5-6 jabuka
- 250 g lisnatog testa
- 300 g šećera za karamel
- 2 jajeta
- 2 kašike brašna
- 2 kašike Sunoko šećera
Potrebno :
Sunko šećer istopiti kao za karamel, ali voditi računa da ne izgori. Kada se sav Sunko šećer istopi, sipati ga u okrugli vatrostalni ili keramički sud. Jabuke oljuštiti i svaku jabuku iseći na 8 kriški. U posudu, preko karamela, složiti jabuke a zatim preko njih sipati cimet. Jaja izmiksati sa dve kašike Sunoko šećera zatim dodati brašno, pa smesu promešati i sipati preko jabuka. Lisnato testo razvući, izbockati viljuškom i staviti na vrh posude, preko smese, a krajeve saviti unutra. Peći 25-30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C. Pečeni kolač prohladiti desetak minuta zatim staviti tacnu i okrenuti kolač tako da jabuke sad budu gore.