Svi recepti

Karamel torta

Sastojci:

Kora

  • 5 jaja
  • 8 kašika Sunoko šećera
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike prezli
  • 3 kašike mlake vode
  • 1 prašak za pecivo

Fil

  • 500gr Sunoko šećera
  • 1l mleka
  • 10 kašika brašna
  • 250g margarina

Priprema:

Kora:

Odvojiti belanca od žumanca, umutiti čvrst sneg od belanca sa 4 kašike Sunoko šećera, i ostaviti na stranu. Žumanca dobro ulupati sa ostatkom Sunoko šećera, dodati vodu, orahe, brašno, prezle, prašak za pecivo i ulupana belanca. Sipati u podmazan kalup i peći na 180 stepeni. Koru preseći na pola.

Fil:

Upržiti Sunoko šećer da dobije crvenkastu boju, smanjiti pa dodati polovinu mleka. U ostatak mleka dodati brašno, dobro razmutiti, pa uliti u Sunoko šećer sa mlekom. Fil ohladiti i dodati ulupan margarin. Sve spojiti i ređati koru, zatim fil i posuti karamelom.