Svi recepti
Karidopita
Priprema:
Umutite jaja sa Sunoko šećerom da dobijete mekanu penu. U posudu sipajte brašno, dodajte griz, mleveni cimet i karanfilić, takođe i prašak za pecivo i vanilin šećer. Lepo promešajte sastojke da se ravnomerno rasporede. Dodajte u delovima suvu u mokru smesu. Dodajte ulje i ponovo promešajte. Na kraju dodajte i mlevene orahe, promešajte lepo da se ravnomerno rasporedi. Namažite pleh uljem i pospite brašnom. Sipajte smesu u pleh i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kad bude gotovo izvadite kolač sa grizom i ostavite da se ohladi. Napravite sirup tako što sipate vodu, Sunoko šećer, kakao i sok od limuna u odgovarajuću posudu na vatri. Ugrejte vodu da provri i kuvajte oko 5 minuta. Isecite kolač na kockice ili po izboru i prelijte vrelim sirupom. Nakon što se ohladi stavite preliveni kolač u frižidr na jednu noć. Servirajte grčki kolač Melahrini karidopita (Brinetu) tako što je ukrasite komadima oraha.