Svi recepti

Karpati sa kivijem

Sastojci za kore: 2,5 dl vode 12,5gr maslaca so 2 dl brašna 5 jaja Fil: 1 l mlijeka (ili pola sl.vrhnja pola mlijeka) 2 dl Sunoko šećera 3 pudinga od vanile 2 kašičice gustina 20gr margarina Voće po želji ( svježe ili iz kompota )

Priprema kora:

Zakuvati vodu s maslacem, dodati sol i brašno, mešati dok se ne počne odvajati od posude.

Skloniti s vatre i dodavati jedno po jedno jaje. Takvu smesu podeliti na 2 dela. Na masnom papiru tanko razmazati i ispeći 2 kore na 200 stepeni oko 15 min.

Fil: U kipuće mleko sipati mešavinu od pudinga, Sunoko šećera i vanile pa mešati dok se ne zgusne. U hladno dodati 20gr margarina.

Slaganje: kora-fil-voće-šlag-kora, itd. Na kraju posuti Sunoko prah sećerom i dobro ohladiti.