Svi recepti
Karpati sa kivijem
Sastojci za kore:
2,5 dl vode
12,5gr maslaca
so
2 dl brašna
5 jaja
Fil:
1 l mlijeka (ili pola sl.vrhnja pola mlijeka)
2 dl Sunoko šećera
3 pudinga od vanile
2 kašičice gustina
20gr margarina
Voće po želji ( svježe ili iz kompota )
Priprema kora:
Zakuvati vodu s maslacem, dodati sol i brašno, mešati dok se ne počne odvajati od posude.
Skloniti s vatre i dodavati jedno po jedno jaje. Takvu smesu podeliti na 2 dela. Na masnom papiru tanko razmazati i ispeći 2 kore na 200 stepeni oko 15 min.
Fil: U kipuće mleko sipati mešavinu od pudinga, Sunoko šećera i vanile pa mešati dok se ne zgusne. U hladno dodati 20gr margarina.
Slaganje: kora-fil-voće-šlag-kora, itd. Na kraju posuti Sunoko prah sećerom i dobro ohladiti.