Svi recepti

Katalonski krem iz rerne

Sastojci:

  • 1l svežeg mleka
  • 200gr Sunoko šećera
  • 30g kukuruznog brašna
  • 7 komada žumanaca
  • kora od limuna
  • kora od pomorandže
  • 1 štapić cimeta
  • Sunoko smeđi šećer

Priprema:
Staviti sveže mleko, odvojiti 150 ml za žumanca da se kuvaju, zajedno sa Sunoko šećerom, korom od limuna, pomorandže i cimeta.
Sačekati da se Sunoko šećer rastopi i skloniti ga sa ringle.
Umutiti žumanca sa kukuruznim brašnom i svežim mlekom (koji ste odvojili) dok ne dobijete glatku homogenu smesu.
Lagano sipati toplo mleko u njih, uz neprestano mešanje zatim izvaditi kore limuna, pomorandže i cimeta.
Paziti da se žumanca ne skuvaju. Vratiti u šerpu na ringlu i sačekati da se krem zgusne.
Sipati u posudu i peći na pari dok ne dobije zlatnu koricu. Izvaditi i sačekati da se ohladi potpuno.
Posuti Sunoko smeđi šećer preko i rastopiti ga gorionikom.