Svi recepti

Keksići sa bundevom

Sastojci: 260g smeđeg Sunoko šećera, ako nemate smeđi, može i beli 260g brašna 1 i 1/4 kašičice praška za pecivo 1 kašičica sode bikarbone 1 kašičica mlevenog cimeta prstohvat mlevenog đumbira i mlevenih klinčića 1/2 kašičice soli 2 jaja 120ml ulja 1 kašičica ekstrakta od vanile 215g pirea od bundeve 200g badema, lešnika i slično

Priprema:
Najpre pripremite pire od bundeve. U jednu posudu stavite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i začine po želji, zatim so i dobro promešajte. U drugu posudu stavite jaja i Sunoko šećer i promešajte mikserom dok smesa ne postane glatka i svetlija. Zatim dodajte ulje, vanilin ekstrakt i pire od bundeve. Posle toga dodajte pripremljeno brašno i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. U ovom trenutku možete dodati bademe ili lešnike ukoliko ste se za to odlučili. Kašikom odredite količinu smese dovoljnu za veličinu kolačića koju želite, zatim rasporedite tako da su kolačići odvojeni oko 5 cm u nauljenoj tepsiji. Pecite 15-18 min na temperaturi od 165 stepeni.