Svi recepti

Kikiriki štanglice

Sastojci • 1 pakovanje gotovih korica od keksa • 400 ml vode • 200 g margarina • 300 g Sunoko šećera • 100 g crne čokolade • 2 ravne kašike kakao praha • 200 g mlevenog keksa • 200 g mlevenog kikirikija • Čokoladni ganache • 200 ml slatke pavlake • 150 g čokolade

Način pripreme

  • U šerpu staviti vodu, Sunoko šećer i margarin da se istopi i sjedini. Dodati izlomljenu čokoladu i kakao, skloniti sa šporeta i mesati dok se čokolada ne istopi. U to dodati mleveni keks i kikiriki i dobro izmešati. Prohladiti malo. Od fila odvojiti jedan deo, toliko da se gornje korice posle mogu premazati. Na tacnu staviti dve korice da budu jedna uz drugu. Naneti fil i izravnati. Preko staviti druge dve korice i premazati ih sa ostatkom fila. Staviti u frižider ili na neko hladno mesto. Za to vreme napraviti ganache. U šerpici ugrejati slatku pavlaku da ne provri, dodati izlomljenu čokoladu, mešati i sjediniti sa pavlakom. Prohladiti malo pa polako sipati preko korica. Kolač odneti na hladno mesto i kasnije seći štanglice ili kockice po zelji.