Svi recepti

Kikiriki štanglice

Sastojci
• 1 pakovanje gotovih korica od keksa
• 400 ml vode
• 200 g margarina
• 300 g Sunoko šećera
• 100 g crne čokolade
• 2 ravne kašike kakao praha
• 200 g mlevenog keksa
• 200 g mlevenog kikirikija
• Čokoladni ganache
• 200 ml slatke pavlake
• 150 g čokolade

Način pripreme

  • U šerpu staviti vodu, Sunoko šećer i margarin da se istopi i sjedini. Dodati izlomljenu čokoladu i kakao, skloniti sa šporeta i mesati dok se čokolada ne istopi. U to dodati mleveni keks i kikiriki i dobro izmešati. Prohladiti malo. Od fila odvojiti jedan deo, toliko da se gornje korice posle mogu premazati. Na tacnu staviti dve korice da budu jedna uz drugu. Naneti fil i izravnati. Preko staviti druge dve korice i premazati ih sa ostatkom fila. Staviti u frižider ili na neko hladno mesto. Za to vreme napraviti ganache. U šerpici ugrejati slatku pavlaku da ne provri, dodati izlomljenu čokoladu, mešati i sjediniti sa pavlakom. Prohladiti malo pa polako sipati preko korica. Kolač odneti na hladno mesto i kasnije seći štanglice ili kockice po zelji.