Svi recepti

Kinder torta

Sastojci:

Za biskvit:

6 jaja

80 gr Sunoko šećera

6 kašika tople vode

80 gr pšeničnog glatkog brašna tip 550

1 prašak za pecivo

20 gr kakaa

 

Za krem:

1l mleka

100 gr kukuruznog skroba

30 gr Sunoko šećera

1 vanilin šećer

250 gr maslaca

250 gr Sunoko šećera u prahu

 

Za čokoladnu glazuru:

250 gr čokolade 250 g. maslaca

Priprema:

Za pripremu ove poslastice potrebne su dve biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremićete ih na sledeći način: 3 jaja i 40 gr šećera mešajte električnim mikserom 2-3 minuta. Posle toga pomešajte 40 gr brašna, 10 gr kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umešajte u mešavinu jaja i šećera. Odmah dodajte tri kašike tople vode. Smesu lagano izmešajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrejanoj pećnici na 180°C 10 minuta. Pečeni biskvit malo ohladite i sklonite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način. Deo hladnog mleka (oko 150 ml) pomešajte sa šećerom, vanilinim šećerom i kukuruznim skrobom, a ostatak mleka zagrejte.

Kad mleko zakipi, umešajte pripremljenu mešavinu i uz stalno mešanje kuvajte 2-3 minuta. Krem ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno umutili sa šećerom u prahu.

Za glazuru, maslac zagrejte da zakipi, sklonite potom s vatre, umešajte čokoladu i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.

Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljenog krema, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak krema i prelijte preostalom glazurom.

Kolač dobro ohladite i poslužite. Pre nego što isečete kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.