Svi recepti
Kinder torta
Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
80 gr Sunoko šećera
6 kašika tople vode
80 gr pšeničnog glatkog brašna tip 550
1 prašak za pecivo
20 gr kakaa
Za krem:
1l mleka
100 gr kukuruznog skroba
30 gr Sunoko šećera
1 vanilin šećer
250 gr maslaca
250 gr Sunoko šećera u prahu
Za čokoladnu glazuru:
250 gr čokolade 250 g. maslacaPriprema:
Za pripremu ove poslastice potrebne su dve biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremićete ih na sledeći način: 3 jaja i 40 gr šećera mešajte električnim mikserom 2-3 minuta. Posle toga pomešajte 40 gr brašna, 10 gr kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umešajte u mešavinu jaja i šećera. Odmah dodajte tri kašike tople vode. Smesu lagano izmešajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrejanoj pećnici na 180°C 10 minuta. Pečeni biskvit malo ohladite i sklonite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način. Deo hladnog mleka (oko 150 ml) pomešajte sa šećerom, vanilinim šećerom i kukuruznim skrobom, a ostatak mleka zagrejte.
Kad mleko zakipi, umešajte pripremljenu mešavinu i uz stalno mešanje kuvajte 2-3 minuta. Krem ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno umutili sa šećerom u prahu.
Za glazuru, maslac zagrejte da zakipi, sklonite potom s vatre, umešajte čokoladu i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljenog krema, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak krema i prelijte preostalom glazurom.
Kolač dobro ohladite i poslužite. Pre nego što isečete kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.