Svi recepti

Knedle sa kajsijama u puteru i cimet-šećeru

Potrebni sastojci (za 6 porcija)

500 g kajsija
350 g brašna
40 g putera
2 cl likera od kajsije
1 kg kuvanih krompira
1 jaje
So (na vrh noža)
Sunoko šećer u kocki

Za proprženu prezlu
80 g putera
40 g prezle
80 g Sunoko šećera
2 male kašičice cimeta

Kajsije očistiti i na mesto koštice ubaciti jednu kocku Sunoko šećera namočenu sa likerom od kajsije. Oguliti skuvani krompir i propustiti ga kroz presu u sud. Dodati brašno, puter, jaje i so, i mesiti smesu dok ne postane glatka i homogena. Od testa načiniti dugu rolnu i iseći na jednake parčiće. Svako parče odvojiti i ubaciti jednu od pripremljenih kajsija u sredinu. Testo od krompira zatvoriti i stisnuti oko kajsije i formirati knedlu. Knedle staviti u ključalu vodu i kuvati sve dok ne isplivaju na površinu vode.
Zagrejati puter u tiganju i zapeći prezle, a zatim knedle valjati u prezlama. Služiti ih posute cimet-šećerom.