Svi recepti

Kokos brauni

Sastojci za brauni:

100 g kakaa
250 g putera
500 g Sunoko šećera
4 jajeta
100 g brašna
100 g kokosovog brašna

Sastojci za glazuru:
100 g tamne čokolade (idealno sa 70% kakao delova)
40 g putera

I još:
listići tostiranog kokosa za dekoraciju

Priprema:

Stavite kakao, puter i šećer u šerpicu i na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje žicom sačekajte da se puter istopi, a sastojci sjedine. Sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi pa umešajte jedno po jedno jaje. Na kraju umešajte i brašno i kokosovo brašno.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C, u kvadratnom plehu ivica 21cm koji ste obložili papirom za pečenje 35 – 45 minuta. Kada je gotovo izvadite brauni iz rerne i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu pripremite preliv tako što ćete na pari istopiti tamnu čokoladu sa 20 g putera, skloniti sa vatre pa umešati ostatak putera. Odmah prelijte preko braunija, poravnajte špatulom i pospite tostiranim kokosom.

Napomene:

Kada budete pekli brauni, nakon 30 minuta bacite pogled na gornju površinu i ako vam deluje da počinje da zagoreva pokrijte ga komadom papira za pečenje.