Svi recepti

Kolač sa brusnicama

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja

125g Sunoko šećera

1 kesica vanilin šećera

120g heljdinog brašna

40g brašna

1 kesica praška za pecivo

9 listića želatina

700g svežeg sira

200g nemasnog jogurta

150g Sunoko šećera

1 pomorandža – kora

1 tegla divljih brusnica

400g slatke pavlake

1 kesica crvenog preliva za tortu

200ml crvenog soka od ribizle

Priprema:
Zagrejati rernu na 180°C. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca i 40g Sunoko šećera umutiti u čvrst sneg. Umutiti žumanca, dodati im preostali Sunoko šećer i vanil šećer, a zatim u to dodati umućena belanca. Potom sve umešati zajedno sa heljdinim brašnom, običnim brašnom i praškom za pecivo. Peći 30 minuta. Omekšati želatin i pomešati sveži sir, jogurt, Sunoko šećer i koricu pomorandže i ugrejati bobice. Rastopiti želatin, umešati i staviteina 30 minuta u frižider. Umutiti 200g pavlake u šlag pa i to umešati. Preseći biskvit na tri dela. Premazati ih kremom i ponovno složiti u tortu. Potom ostaviti četiri sata u frižideru. Zakuvajte preliv, sok i preostale bobice, staviti na tortu, pa ostaviti jedan sat u frižideru. Ulupati 200g pavlake i time premazati rub torte.