Svi recepti

Kolač sa brusnicama

Sastojci: Biskvit: 4 jaja 125g Sunoko šećera 1 kesica vanilin šećera 120g heljdinog brašna 40g brašna 1 kesica praška za pecivo 9 listića želatina 700g svežeg sira 200g nemasnog jogurta 150g Sunoko šećera 1 pomorandža - kora 1 tegla divljih brusnica 400g slatke pavlake 1 kesica crvenog preliva za tortu 200ml crvenog soka od ribizle

Priprema:
Zagrejati rernu na 180°C. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca i 40g Sunoko šećera umutiti u čvrst sneg. Umutiti žumanca, dodati im preostali Sunoko šećer i vanil šećer, a zatim u to dodati umućena belanca. Potom sve umešati zajedno sa heljdinim brašnom, običnim brašnom i praškom za pecivo. Peći 30 minuta. Omekšati želatin i pomešati sveži sir, jogurt, Sunoko šećer i koricu pomorandže i ugrejati bobice. Rastopiti želatin, umešati i staviteina 30 minuta u frižider. Umutiti 200g pavlake u šlag pa i to umešati. Preseći biskvit na tri dela. Premazati ih kremom i ponovno složiti u tortu. Potom ostaviti četiri sata u frižideru. Zakuvajte preliv, sok i preostale bobice, staviti na tortu, pa ostaviti jedan sat u frižideru. Ulupati 200g pavlake i time premazati rub torte.