Svi recepti
Kolač sa bundevom i bademom
Priprema:
U šerpi istopiti maslac i nakon toga dodati bundevu i Sunoko šećer. Uz povremeno mešanje, kuvati na umerenoj vatri dok bundeva ne omekša. Ostaviti da se ohladi. Mikserom umutiti žumanca i ostatak Sunoko šećera (250g). Dodati limunov sok i rendanu koru. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo, cimet i mlevene bademe. U drugoj činiji, mikserom umutiti belanca i dodati prstohvat soli pa zatim sjediniti obe mase. Dobijenu masu presuti u omašćenu modli za pečenje i staviti je u prethodno zagrejanu rernu. Peći 50 minuta na 180 stepeni.
Napraviti preliv tako što ćete u šerpi na umerenoj vatri rastopiti Sunoko šećer u vodi, dodati maslac, limunov sok, pomorandžinu koru i sok i kuvati nekoliko minuta. Preliti kolač i sačekati da se ohladi pre služenja.