Svi recepti

Kolač sa kafom

Sastojci:

150g maslaca

150g Sunoko šećera

4 jaja

30g kakao praha

200g brašna

250ml mleka

1 kesica praška za pecivo

Krem:

200ml slatke pavlake

200g mlečne čokolade

2 kašičice instant kafe

Preliv:

150ml crne kafe

Pripreme:
Zagrejati slatku pavlaku i u njoj rastopiti čokoladu i instant kafu, a zatim staviti u frižider na četiri sata da se dobro ohladi. Za to vreme napraviti biskvit: maslac sobne temperature dobro izmešati sa Sunoko šećerom pa dodavati jedno po jedno jaje i postepeno sve ostale sastojke. U namazan pleh veličine 20×30 sipati smesu za biskvit i peći na 180°C pola sata. Pečeni biskvit natopiti kuvanom kafom. Dobro ohlađeni šlag umititi sa čokoladom dok se ne dobije krem, a zatim namazati po ohlađenom biskvitu i ukrasiti po želji.