Svi recepti

Kolač sa kafom

Sastojci: 150g maslaca 150g Sunoko šećera 4 jaja 30g kakao praha 200g brašna 250ml mleka 1 kesica praška za pecivo Krem: 200ml slatke pavlake 200g mlečne čokolade 2 kašičice instant kafe Preliv: 150ml crne kafe

Pripreme:
Zagrejati slatku pavlaku i u njoj rastopiti čokoladu i instant kafu, a zatim staviti u frižider na četiri sata da se dobro ohladi. Za to vreme napraviti biskvit: maslac sobne temperature dobro izmešati sa Sunoko šećerom pa dodavati jedno po jedno jaje i postepeno sve ostale sastojke. U namazan pleh veličine 20×30 sipati smesu za biskvit i peći na 180°C pola sata. Pečeni biskvit natopiti kuvanom kafom. Dobro ohlađeni šlag umititi sa čokoladom dok se ne dobije krem, a zatim namazati po ohlađenom biskvitu i ukrasiti po želji.