Svi recepti
Kolač sa kafom
Sastojci:
150g maslaca
150g Sunoko šećera
4 jaja
30g kakao praha
200g brašna
250ml mleka
1 kesica praška za pecivo
Krem:
200ml slatke pavlake
200g mlečne čokolade
2 kašičice instant kafe
Preliv:
150ml crne kafe
Pripreme:
Zagrejati slatku pavlaku i u njoj rastopiti čokoladu i instant kafu, a zatim staviti u frižider na četiri sata da se dobro ohladi. Za to vreme napraviti biskvit: maslac sobne temperature dobro izmešati sa Sunoko šećerom pa dodavati jedno po jedno jaje i postepeno sve ostale sastojke. U namazan pleh veličine 20×30 sipati smesu za biskvit i peći na 180°C pola sata. Pečeni biskvit natopiti kuvanom kafom. Dobro ohlađeni šlag umititi sa čokoladom dok se ne dobije krem, a zatim namazati po ohlađenom biskvitu i ukrasiti po želji.