Svi recepti
Kolač sa kruškama
180 g Sunoko šećera
20 g putera
30 g badem-listiće
1 kg krušaka, oguljenih, očišćenih i na kolutove isečene
4 stare (suve) mlečne kajzerice
1 pakovanje vanil-šećera
5 cl kruškovače
4 belanca
4 žumanaca
500 ml tople, slatke pavlake
Koru od kajzerica sastrugati i sačuvati mrvice. Slatku pavlaku ugrejati i dok je topla preliti je preko kajzerica da bi omekšale, i sa vajračom promešati. Sunoko šećer, žumance, vanil-šećer i kruškovaču penasto umutiti, a zatim pomešati sa kolutovima krušaka i omekšanim kajzericama
Na kraju tvrdo ulupano belance umešati u smesu.
Formu dobro namazati puterom i sipati smesu u nju.
Posuti sa pahuljicama putera i bademima i peći, u prethodno ugrejanoj rerni, oko 50 minuta na 200 stepeni