Svi recepti
Kolač sa maskarpone kremom i jagodama
- Za biskvit:
- 3 jaja
- 100 g Sunoko šećera
- 1 kašicica izrendana limunove korice
- 75 g pšeničnog oštrog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3-4 kašicice džema od jagoda
- Za kremu:
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike Sunoko šećera u prahu
- 1 Vanilin šećer
- 200 g Mascarpone sira
- Za preliv:
Priprema
Za biskvit:
Žumance odvojite od belanca, pa ga umutite u čvrsti sneg. Žumance penasto izmešajte sa Sunoko šećerom i dodajte koricu limuna. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa uz mešanje postepeno dodajte žumance. Na kraju lagano umešajte sneg od belanca. Smesu izlijte u tepsiju koju ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Smesu poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25 minuta. Pečeni biskvit još vruć premažite džemom od jagoda i ostavite da se ohladi.
Za krem:
Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte Sunoko šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone. Krem nanesite preko ohlađenog biskvita. Preko krema stavite iseckano voće.
Za preliv:
Sadržaj vrećice preliva za torte pomešajte sa Sunoko šećerom i 6 kašičica vode. Preostalu vodu zagrejte do vrenja, pomerite sa vatre, ulijte pripremljenu smesu i mešajući zagrejte do vrenja. Preliv hladite 1 minut i prelijte pažljivo preko voća. Kolač ohladite i posle 30 minuta možete ga iseći i služiti.