Svi recepti

Kolač sa maskarpone kremom i jagodama

Sastojci
  • Za biskvit:
 
  • Za kremu:
 
  • Za preliv:
 
  • 500 g jagoda ili drugog voća
  • preliva za torte
  • 4 kašičice Sunoko šećera
  • 500 ml vode

Priprema

Za biskvit:

Žumance odvojite od belanca, pa ga umutite u čvrsti sneg. Žumance penasto izmešajte sa Sunoko šećerom i dodajte koricu limuna. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa uz mešanje postepeno dodajte žumance. Na kraju lagano umešajte sneg od belanca. Smesu izlijte u tepsiju koju ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Smesu poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25 minuta. Pečeni biskvit još vruć premažite džemom od jagoda i ostavite da se ohladi.

Za krem:

Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte Sunoko šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone. Krem nanesite preko ohlađenog biskvita. Preko krema stavite iseckano voće.

Za preliv:

Sadržaj vrećice preliva za torte pomešajte sa Sunoko šećerom i 6 kašičica vode. Preostalu vodu zagrejte do vrenja, pomerite sa vatre, ulijte pripremljenu smesu i mešajući zagrejte do vrenja. Preliv hladite 1 minut i prelijte pažljivo preko voća. Kolač ohladite i posle 30 minuta možete ga iseći i služiti.