Svi recepti

Kolač sa pudingom i kajsijama

Sastojci:
  • 3 jaja
  • 150g Sunoko šećera
  • 5 kašika ulja
  • sok od 1/2 pomorandže
  • badem esencija
  • 2 kašike, mleveni badem
  • 2 kašike tamnog kakao praha
  • 200g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  Sirup:
  • 100ml mleka
  • 2 poklopca, tečna stevija
  Krem:
  • 450ml mleka
  • 5 kašika Sunoko šećera
  • 1 pakovanje vanila pudinga
  • 50 g maslaca
  Ukras
  • kajsije
  • crne ribizle
  • čokoladne mrvice
  • menta

Priprema:

Mikserom se umute jaja sa Sunoko šećerom, dodaje se sok od pomorandže, ulje, esencija badema. Sipa se brašno sa praškom za pecivo i kakao, promeša se glatka smesa za kolač. Testo se raspoređuje u posudu prečnika 26 cm, posutu uljem i brašnom. Pečemo koru u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečemo dok čačkalica ne bude suva. Izvadimo koru i čačkalicom probodemo, mažemo svežim mlekom i tečnom stevijom. Sprema se ukusan puding prema uputstvu na pakovanju, sklanja se sa ringle i promeša se sa maslacem da se istopi. Prebacuje se u posudu, odozgo pokrivamo folijom i ostavljamo da se blago ohladi. Kora se maže pudingom, dekoriše se parčićima kajsija, crnom ribizlom i listovima sveže mente. Posipamo čokoladnim mrvicama i ostavljamo kolač sa voćem bar dva sata u frižideru.