Svi recepti
Kolač sa pudingom i kajsijama
- 3 jaja
- 150g Sunoko šećera
- 5 kašika ulja
- sok od 1/2 pomorandže
- badem esencija
- 2 kašike, mleveni badem
- 2 kašike tamnog kakao praha
- 200g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 100ml mleka
- 2 poklopca, tečna stevija
- 450ml mleka
- 5 kašika Sunoko šećera
- 1 pakovanje vanila pudinga
- 50 g maslaca
- kajsije
- crne ribizle
- čokoladne mrvice
- menta
Priprema:
Mikserom se umute jaja sa Sunoko šećerom, dodaje se sok od pomorandže, ulje, esencija badema. Sipa se brašno sa praškom za pecivo i kakao, promeša se glatka smesa za kolač. Testo se raspoređuje u posudu prečnika 26 cm, posutu uljem i brašnom. Pečemo koru u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečemo dok čačkalica ne bude suva. Izvadimo koru i čačkalicom probodemo, mažemo svežim mlekom i tečnom stevijom. Sprema se ukusan puding prema uputstvu na pakovanju, sklanja se sa ringle i promeša se sa maslacem da se istopi. Prebacuje se u posudu, odozgo pokrivamo folijom i ostavljamo da se blago ohladi. Kora se maže pudingom, dekoriše se parčićima kajsija, crnom ribizlom i listovima sveže mente. Posipamo čokoladnim mrvicama i ostavljamo kolač sa voćem bar dva sata u frižideru.