Svi recepti

Kolač sa višnjama i šlagom

Sastojci

200 g keksa

1/2 kg Sunoko šećera

1/2 l vode za višnje

1/2 kg višanja (sveže ili smrznute)

4 pudinga od vanile

2 dl vode za puding

100 g šlag krema

malo čokolade za dekoraciju

Priprema: U dublji pleh naređajte keks. Sipajte Sunoko šećer i vodu u dublju šerpu i stavite na šporet da proključa. Povremeno promešajte da se Sunoko šećer otopi. U ključalu vodu dodajte višnje (mogu i smrznute). Ostavite da ključa 10-tak minuta uz povremeno mešanje. Rastvorite puding u 2 dl vode, dodajte u višnje i skuvajte ga. Prema potrebi dodajte još malo vode. Kada se fil malo prohladi sipajte ga na naređani keks. Izravnajte ga i ostavite da se ohladi. Sipajte višnje Kada se fil ohladi, umutite šlag krem i premažite preko fila. Sipajte šlag. Narendajte čokoladu kao dekoraciju i ostavite u frižider da se ohladi. Kolač isecite i poslužite