Svi recepti

Kolači sa prelivom od višanja

3 mlečne kajzerice 3 žumanca 1/2 l mleka ili slatke pavlake 3 pakovanja vanil-šećera 4 supene kašike likera od višnje 4 supene kašike prezle 100 g putera cimet - šećer Za preliv od višanja 500 g očišćenih višanja 2 supene kašike likera od višnje 1 pakovanje vanil šećera 5 supeni kašika Sunoko šećera 1 prstohvat cimeta

Koru od kajzerica odstrugati i sačuvati mrvice. Pomešati žumance sa mlekom ili slatkom pavlakom i dodati vanil šećer i liker od višnje.

Kajzerice prepoloviti i ostaviti da omekšaju sat vremena u smesi od jajeta i mleka.
Višnje sa likerom staviti u sud, dodati vanil i Sunoko šećer, ugrejati smesu i stalno mešati dok ne nastane gusti sos. Dodati cimet i još likera (ili višnjevače), po ukusu. Ostaviti sos u stranu da ostane topao.Kajzerice lagano ocediti.

Prezlu i mrvice od kore kajzerica pomešati i polovine kajzerica uvaljati u mrvice. Zagrejati puter u tiganju i peći kajzerice dok ne dobiju zlatnu boju.

Uvaljati ih u cimet-šećer i služitidok su tople, prelivene sa sosom od višanja.