Svi recepti

Kolači sa prelivom od višanja

3 mlečne kajzerice
3 žumanca
1/2 l mleka ili slatke pavlake
3 pakovanja vanil-šećera
4 supene kašike likera od višnje
4 supene kašike prezle
100 g putera
cimet – šećer

Za preliv od višanja
500 g očišćenih višanja
2 supene kašike likera od višnje
1 pakovanje vanil šećera
5 supeni kašika Sunoko šećera
1 prstohvat cimeta

Koru od kajzerica odstrugati i sačuvati mrvice. Pomešati žumance sa mlekom ili slatkom pavlakom i dodati vanil šećer i liker od višnje.

Kajzerice prepoloviti i ostaviti da omekšaju sat vremena u smesi od jajeta i mleka.
Višnje sa likerom staviti u sud, dodati vanil i Sunoko šećer, ugrejati smesu i stalno mešati dok ne nastane gusti sos. Dodati cimet i još likera (ili višnjevače), po ukusu. Ostaviti sos u stranu da ostane topao.Kajzerice lagano ocediti.

Prezlu i mrvice od kore kajzerica pomešati i polovine kajzerica uvaljati u mrvice. Zagrejati puter u tiganju i peći kajzerice dok ne dobiju zlatnu boju.

Uvaljati ih u cimet-šećer i služitidok su tople, prelivene sa sosom od višanja.