Svi recepti
Korpice sa malinama
150 gr putera
100 gr vanilinog šećera
3 jaja
pola kašičice praška za pecivo
60 gr mlevenih badema
velika kašika mleka
4 kašike džema od maline
Za glazuru:
250 gr Sunoko šećera u prahu3 kašike svežeg soka od limuna
nekoliko svežih malina
12 korpica (papirnih)
Priprema:
Zagrejati rernu na 190 stepeni. Mikserom usitnite puter dok ne postane gusta smesa poput šlaga. Dodajte sve sastojke za pripremu korpica, osim džema od malina i sve pomešajte.
U kalupe za korpice ravnomerno raspodelite smesu i pecite 15 – 20 minuta, dok ne dobije braonkastu boju. Pošto se korpice ispeku, izvadite ih iz kalupa i ostavite da se hlade.
Da biste napravili glazuru, stavite Sunoko šećer u prahu u posudu i dodajte postepeno limunov sok sve dok blago ne očvrsne. Napravite rupu u centru svake korpice i blago isecite samo dve trećine na dole. Unutra dodajte džem od maline, pažljivo do vrha korpice i poravnajte.
Napunjenju korpicu preliti glazurom na površini, pazeći da se ne pomeša sa džemom.
Dodati dve tri sveže maline na vrh svakog kolača.