Svi recepti

Korpice sa malinama

Za korpice:  150 gr Sunoko šećera

 150 gr putera

 100 gr vanilinog šećera

 3 jaja

 pola kašičice praška za pecivo

 60 gr mlevenih badema

 velika kašika mleka

 4 kašike džema od maline

 

Za glazuru:

250 gr Sunoko šećera u prahu

3 kašike svežeg soka od limuna

nekoliko svežih malina

12 korpica (papirnih)

Priprema:
Zagrejati rernu na 190 stepeni. Mikserom usitnite puter dok ne postane gusta smesa poput šlaga. Dodajte sve sastojke za pripremu korpica, osim džema od malina i sve pomešajte.
U kalupe za korpice ravnomerno raspodelite smesu i pecite 15 – 20 minuta, dok ne dobije braonkastu boju. Pošto se korpice ispeku, izvadite ih iz kalupa i ostavite da se hlade.
Da biste napravili glazuru, stavite Sunoko šećer u prahu u posudu i dodajte postepeno limunov sok sve dok blago ne očvrsne. Napravite rupu u centru svake korpice i blago isecite samo dve trećine na dole. Unutra dodajte džem od maline, pažljivo do vrha korpice i poravnajte.
Napunjenju korpicu preliti glazurom na površini, pazeći da se ne pomeša sa džemom.
Dodati dve tri sveže maline na vrh svakog kolača.